Disse hunderacer er vilde med sport!

az11

Elsker du at dyrke sport i din fritid? Ville du synes, at det var fedt at have din firbenede ven med på farten? Rigtig mange hunderacer elsker sport, løbeture og masser af action.

Nogle hunde er tilfredse med et par korte gåture om dagen, mens andre har brug for at forbrænde enorme mængder af krudt. I denne artikel kan du lære om, hvilke hunderacer som er vilde med sport samt, hvilke hunderacer der er til en mere rolig hverdag.

Hunderacer med masser af energi

Hvis du gerne vil have en hund, som får dig ud af sengen om morgen og afsted på nogle lange løbe eller gåture, så skal du have fat i en aktiv hunderace. Nogle af de hunderacer som kræver allermest motion er for eksempel jagthunde som hønsehunden eller den engelske setter. Disse hunde har brug for masser af aktivering og motion, så hvis du bruger meget tid ude i det fri, så er denne hunderace perfekt til dig.

Større hunderacer som den sibiriske husky og dobermann er også enormt energiske, og har behov for rigtig meget daglig motion. Disse hunderacer kan være en stor mundfuld, så du skal være tålmodig og vedholdende med opdragelsen. Hunderacer, der har masser af energi, skal motioneres og aktiveres grundigt hver eneste dag for ikke at komme til at kede sig – så du skal være forberedt på opgaven.

De mest dovne hunderacer

Hvis du føler at du får fyldt godt op på sportstanken i løbet af din hverdag, og bare gerne vil komme hjem og slappe af, så skal du hellere anskaffe dig en doven hund, som du kan hygge med derhjemme. Ligesom du kan finde motionsglade hunde, så er der også en lang række hunderacer, som bare elsker at tage middagslure og flade ud derhjemme.

Både en engelsk bulldog og en fransk bulldog er kendte for at være nogle rigtig dovenlarser. Disse hunderacer holder ikke til mere end et par korte gåture om dagen, og ellers elsker de bare at ligge og sove længe. De lidt større hunderacer som bassethounds og enda berner sennen er også meget rolige og dovne at bo sammen med.

Selvom du bor med en doven hund, så er det vigtig at motionere den hver eneste dag. Selv de mindst krævende racer behøver 2 små gåture om dagen, så de kan dufte til ting og sager, og ikke mindst få ladet vandet.