vive la france

Vive la France

az11

Frankrig har alle dage været eksponenter for fornem gastronomi. Ikke bare de professionelle kokke og køkkener, men også de helt almindelige husholdninger, har altid haft resten af verdens opmærksomhed p.g.a. den seriøse og innovative tilgang til, hvad god mad bør være og hvordan det bedst kan fremstilles. Det franske køkken har altid været et af de bedste og det alle andre holdt øje med og forsøgte at gøre efter. Vil man gerne være lave lige så lækker mad som franskmændene generelt gør, så må man lure dem lidt i kortene. Mange forbinder det franske køkken med en høj grad af snobberi, men i virkeligheden er det almindelige hverdagsmad, ganske jævn og simpel, men blot altid af en smagsmæssig høj kvalitet og noget som alle vil kunne gøre efter, især hvis man har køkken udstyr, der matcher det franskmændene selv bruger. Fransk køkkentøj er præcis som maden, intet mindre end fremragende, uanset om der skal laves store fine festmåltider eller almindelige hverdagsretter.

Hvor køber man fransk køkken udstyr?

Den kompromisløshed som franskmændene har omkring kvaliteten af alle deres måltider, smitter naturligvis af på produktionen af det udstyr og værktøj, som skal anvendes i madlavningen. Med franske gryder, pander, fade o.s.v. Får man den rene kvalitet og masser af anvendelighed i hvert enkelt produkt. Alle kan købe godt fransk udstyr til deres køkken også her i Danmark. Se http://kopk.dk/maerker/le-creuset , her finder du et godt udvalg af ting, der næsten er helt uundværlige i dit køkken, hvis du er en glad amatørkok med franske ambitioner.

Lige nu hitter simremad stort i de danske køkkener, det er faktisk typisk fransk mad, der er let at fremstille. Har du en god, stor og solid fransk gryde, betyder det ikke så meget, at sådan en ret er lidt tidskrævende, fordi du super nemt vil kunne lave mad til mange gæster eller til flere dage. Opskrifterne på den slags gryderetter er simple og de råvarer der skal bruges, hører bestemt ikke til de dyreste. Simremad fremstiller næsten sig selv, du skal nærmest bare fylde alt i gryden og så klarer tiden resten. Har du en smuk gryde som dem, der kan ses på lecreuset.dk, så kan den bare stilles ind på bordet, præcis som man gør i Frankrig, når retten er færdig og det er tid til at spise.

Gode tilbud på godt grej

Har man først prøvet den slags ting som dem på https://www.lecreuset.dk/, så er der ingen vej tilbage. Der er en markant forskel på dette brands og andres kvalitet og derfor er der ingen argumenter for, at købe billige kopier eller andre mærker. På nettet kan du finde en webshop med gode tilbud og helt fornuftige priser, hvis du ser dig lidt for. Du kender sikkert allerede alle fordelene ved nethandel og de gælder også de varer, som man ellers traditionelt har anskaffet sig hos gammeldags isenkræmmere eller i stormagasinernes køkkentøjs afdeling. Mange foretrækker stadig, at kunne mærke og føle på tingene inden de handler, men det er slet ikke nødvendigt, hvis man køber et anerkendt brand, hvor navnet har været garant for kvalitet i mange år.

 


Artiklen er udelukkende udtryk for skribentens egne holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.