husbaby

2 ting du ikke kan undvære, når der er baby i huset

az11

Det er en stor omvæltning, når der pludselig er en ny verdensborger i huset. Det er ikke længere dig eller jer, der sætter dagsordenen – eller natteordenen for den sags skyld. Heldigvis er der ting, der kan gøre det lettere.
I er ikke de eneste, der nogensinde har fået et barn og det kan I drage store fordele af. For dem, der kom før jer har lavet en hel række ting, der kan være med til at gøre jeres hverdag lettere. Læs med her og find ud af, hvilke to ting I ikke kan leve uden, men som måske ikke står på listerne.

Viklen

Det er svært at lægge sådan en lille, skøn guldklump fra sig det første lange stykke tid. Den lille vil helst være hos sin mor eller far og de nybagte forældre vil også helst har øje og hænder på de små.
Viklerne er gennem de sidste par år blevet mere og mere udbredte sammen med bæreseler og ringslynger. Det er en måde at have den lille tæt på dig – på en ergonomisk måde, mens du har hænderne fri og kan bevæge dig rundt.
Der findes en lang række forskellige former for vikler og bæreseler på markedet og det kan være svært at finde rundt i, men overordnet set er det fordelt således:

  • Strækviklen: et langt, elastisk stykke stof, som du binder om kroppen, så du kan bære baby. Det bruges til de helt små, og har den fordel, at det kan bindes inden du skal sætte baby i.
  • Fastviklen: et langt stykke fastvævet stof, som du skal binde om dig selv og baby, for at kunne støtte og bære den lille. Denne form for vikle kan fås i flere forskellige længder og styrker, så du kan bruge dem ligeså længe som du orker og barnet gider.
  • Bæreselen: har de samme ergonomiske fordele som viklerne, men er lettere at tage på og for mange også mindre varm og omstændig at bruge. Det vigtigste er, at ligesom viklerne skal baby støttes fra knæ til knæ og sidde med numsen lavere end knæene – i M stilling.

Babynesten

Igen en nyere ting på markedet. Hvis ikke du er til vikler og bæreseler, så er den bløde babynest et rigtig godt alternativ. Du kan have baby tæt på dig, men behøver ikke at bære og vikle.
Den bløde og praktiske babynest er let at have med og skaber bløde, trygge rammer for den lille, lige meget, hvor I er.
Du kan ikke bare bruge den alene, men også i barnevognen og sengen, for at skabe et mere trygt, tæt og sikkert rum for den lille ny.
Fordi den er så let at have med giver I jer selv en mulighed for at kunne putte den lille, lige meget, hvor I er og, hvor længe I skal være der. For den lille bliver reden et sikkert og kendt sted, hvor der kan findes ro for omgivelserne og den store, nye verden.
Vil du vide mere og finde gode råd og tips, så læs med her.


Artiklen er udtryk for skribentens egen holdning og indeholder ikke redationelt stof.