baby og dyne

Hvad skal du tænke over inden køb af børnesengen

az11

Det er fantastisk at få børn, og de vokser hurtigere, end man kan følge med. Før du ved af det, er de vokset ud af deres baby-senge, og så er det pludselig tid til at få købt en børneseng. Men inden du går ud og køber sengen til barnet, er der lige et par ting, du skal have på plads. For eksempel skal I finde ud af, hvor mange penge I vil bruge på sengen.

Den helt rigtige børneseng

For at kunne vælge børneSENGEN, er der forskellige ting, du skal overveje. Eller I skal overveje, for en børneseng er lige så meget barnets valg, som det er dit som forældre. Det er jo trods alt dit store barn, som skal sove i sengen.

Men før I går ud og kigger på, hvad der er på markedet, bør I sætte jer ned og overveje, hvad I har lyst til. Hvordan skal den se ud, hvad farve kunne dit barn godt tænke sig, den skulle være i – og ikke mindst hvor mange penge har I til at bruge på sengen.

For selvom prisen ikke er afgørende, er det alligevel vigtigt at bruge lidt penge på sengen, hvis den skal holde i flere år. Og kvaliteten skal også være i orden, så barnet sover godt om natten. Det samme gælder for, hvilken madras I køber til at putte i sengen.

I kan for eksempel tjekke denne blog ud: børneseng, hvor der bliver skrevet om forskellige børnesenge, og hvad fordelene er ved dem. Sådan en side er god at læse lidt på for at se de forskellige muligheder, I har, og for at finde frem til den rigtige seng.

Sengen til det voksende barn

Når I skal købe en seng til et barn på en tre år, så kan det være en rigtig god idé at købe en seng, som barnet kan vokse i, så den kan bruges over flere år, mens barnet bliver større. Så skal I ikke ud og købe en ny, og du risikerer ikke, at barnet sover dårligt, fordi der ikke er plads.

Men hvis du eller I som forældre allerede har besluttet jer for, hvilken seng det skal være, skal I lade barnet vælge farven. Nogle senge kan fås i mange forskellige, sjove farver, men har butikken, hvor I har fundet sengen ikke den farve, så mal den selv. Som regel er det nemt, fordi sengene i den størrelse har en bestemt form.

Et godt bud på en seng, som dit barn kan vokse i, er denne sebra seng et godt bud. Den kan fås i flere forskellige farver og har et bundstykke, som kan trækkes ud. Når den er slået sammen, er den 110 centimeter lang, og når den er helt trukket ud, er den 150 centimeter lang.

Når barnet er højere end 150 centimeter, er det på tide at få en rigtig seng, hvor der ikke er gelænder eller noget på. Så kan barnet nemlig godt sove helt selv.


Artiklen er udtryk for skribentens egen holdning og indeholder ikke redaktionelt stof.