Neurokirurgisk Smerteklinik

az11

I alle vores nabolande, Norge , Sverige, England og Tyskland har der i mange år været smerteklinikker som tilbød kirurgisk smertebehandling – rhizolyse og nervestimulation – privat.

Neurokirurgisk Smerteklinik er den første af sin art i Danmark – og er en kombineret smerteklinik og af hovedpineklinik.

Klinikken er isæt rettet mod patienter med kroniske smerter. I danmark er der over 1 mill. smertepatienter. Smerterne kan sidde mange steder på kroppen – i hovedet, i nakken, i ansigtet, i skulderen, i lænden, i ryggen, i hoften, i knæet, i albuen, i håndledet. Den kan sidde overalt. Og for nogen hænger disse smerter sammen, altså man starter med at have nakkesmerter som så også bliver til hovedpine.

For de fleste er det dog en forbipasserende smerte, men for nogen går smerten aldrig væk. Den blive til kroniske smerter. Og kroniske smerter skal behandles specielt.

Klinikken er en privat speciallægeklinik, med neurokirurg Frederikke Aabo-Rosendal som lægefaglig direktør.

Mange smertepatienter – særligt patienter med kroniske lændesmerter, nakkesmerter, ledsmerter og nervesmerter, samt hovedpinepatienter med kronisk migræne, spændingshovedpine og trigeminus smerter (ansigtssmerter) – oplever en årelang vej gennem det offentlige sygehusvæsen. Ofte tager det flere år før den endelig diagnose stilles.

Herefter følger afprøvning af al relevant smertebehandling og for de fleste smertepatienter er medicin tilstrækkeligt. Dog findes en stor gruppe af smerte og hovedpinepatienter, som enten ikke føler at de har fået den rette medicinske behandling – eller som har prøvet al gængs medicin og nu er afsluttet fra neurologen eller smerteklinikken med besked om at der ikke er mere at gøre.

På Neurokirurgisk Smerteklinik kan man ved egenbetaling komme til undersøgelse indenfor få dage. Vi er grundige og holder dig i hånden under hele forløbet – bl.a får du udleveret et direkte nummer til klinikken så patienten altid kan komme i kontakt med os. Vi stiller diagnosen og afprøver al relevant medicinsk smertebehandling, såfremt det endnu ikke er afprøvet.

Når medicinen ikke virker, kan vi som den første private klinik tilbyde godkendte smertekirurgiske indgreb. I vores nabolande har de alle været brug i årevis, de er godkendt og tusindevis af patienter har været behandlet med hvert af indgrebene.

Frederikke Aabo-Rosendal har som neurokirurg i England og Dannmark uddannet sig med særlig eksertise i at udføre Rhizolyse behandling af smerteførende nerver på kraniet, i ryggen og på ekstremiteterne. Desuden udfører Neurokirurgisk Smerteklinik implantatkirurgi med nervestimulation. Ved dette indgreb indopereres efter grundigt testning en ganske lille elektrode i området med smerter og med en tilsluttet pacemaker kan den kroniske smerte, nervesmerter eller hovedpinen, ofte kronisk migræne, lindres signifikant. Disse indgreb kaldes også henholdsvis perifer nervestimulation, PNS, og occipital nervestimulation, ONS.

På Neurokirurgisk Smerteklinik kan man komme i smertebehandling inden for 3 dage, og det er meget hurtigt. Mange smertepatienter har ventet i månedsvis på at komme i smertebehandling. På NKSK kommer man til med det samme, og smertebehandlingen starter øjeblikkelig. Man kan booke tid til en konsultation online eller man kan ringe. Det er også muligt at foretage hjemmebesøg. Det er for patienter der er så lammede af deres smerter at de ikke kan komme ud af huset.


Artiklen er udtryk for skribentens egen holdning og indeholder ikke redaktionelt stof.