Kogepladen er nødvendig for danskernes husholdning

az11

Mange tager deres veludstyrede køkkener forgivet. De indeholder det hele, køleskab, ovn, masser af skuffer og skabe og ikke mindst kogepladerne, som ofte er i forbindelse med komfuret. Danskerne tager det for givet, at et standard køkken i Danmark er udstyret med disse førnævnte meget brugbare redskaber. Det er ikke alle steder man er så heldig at dette er tilfældet. I mange andre lande, også endda i Europa, nøjes folk måske kun med en primitiv ovn, grundet mangel på el eller kapital eller måske endda plads. Der bør den almindelige danske familie sætte pris på, og overveje, hvor tit man benytter og hvor afhængig man egentlig er af sit køkken.

Ikke kun til madlavning

Det traditionelle nutidige danske køkken er veludstyret. Det har det hele – rindende vand, varmeelementer, mikroovn, elkedel. Der findes ikke de køkkenelementer eller redskaber man ikke kan anskaffe sig til sig køkken nu om dage. Elkedlen erstatter at koge vandet i en gryde på kogepladen. Juiceren erstatter den gode gamle citruspresser og sådan kunne man blive ved. Vi bruger mere og mere vores køkkener til andet end madlavning. Det er blevet et opholdsrum, hvor madlavningen så indgår delvist. Eller, madlavningen bliver for de fleste danskere ofte en nydelse, et lille projekt og mange burger flere timer i køkkenet, for at opnå den helt rigtige kvalitet. Både af mad, men også af samvær. Men det er svært at huske og sætte pris på vores veludstyrede køkkener. Hvem tænker f.eks. over hvor essentiel go afhængige vi er af vores kogeplader? Dem bruger vi til at koge vores blødkogte æg om morgenen, stege fiskefileterne og vende pandekagerne. Hvis ikke vi havde vores kogeplader, hvor Søren ville vi så gøre og tilberede alt dette?

En jungle af muligheder

I takt med flere og flere bruger mere i tid og energi i køkkenet sammen, skyder flere og flere køkkenforhandlere med skarpt, mht. personificering ad køkkenet. Man kan designe hele sit køkken selv, ned til mindste detalje. Dette sætter hurtigt høje krav til forbrugerens viden omkring hvilke elementer man ønsker i sit køkken. Både visuelt, men bestemt også funktionelt. Skal man bruge to ovne? Så man både kan lave boller til børnefødselsdagen, men samtidig sørge for lasagnen til aftensmad? Heldigvis findes der rigtig god vejledning i både stil og kvalitet og de fleste hårde hvidevarer bliver testet og anmeldt så man ved hvad man skal vælge. Se f.eks. ovn-, vask- og kogeplade test for at være sikker på du vælger netop det der passer perfekt til dig og dit køkken.

Så næste gang du står og bager, steger eller koger – så husk at sætte pris på, hvor enkelt, hurtigt og nemt du kan tilberede din mad og drikke. Det er ikke over et primitivt bål, eller bare på udstyr af dårlig kvalitet og forældet – vores køkkener er smarte, flot designet og mere end funktionelle. Smukke køkkenalrum, hvor der både kan tilberedes mad, samtidig med man hjælper børnene med lektierne og holder samtalen i gang med hustruen.


Indholdet er udtryk for skribentens egen holdning og indeholder ikke redaktionel stof.