hverdagshjælp

Mange ældre får hjælp i deres dagligdag

az11

Kroppen bliver svagere jo ældre man bliver. Der er mange som får problemer med ryggen, med benene eller andre skavanker der gør, at de har behov for hjælp i deres hverdag. Det kan være svært at erkende man har brug for hjælp. Når man altid har klaret sig selv er det svært at skulle acceptere, at man ikke kan det samme mere. ifølge statistikker bliver de ældre glade for deres hjælpemiddel, selvom de ikke var så begejstrede med ideen til at starte med. Et hjælpemiddel kan gøre hverdagen nemmere således, at de ældre ikke føler sig hjælpeløse på samme måde. En rollator kan f.eks. være nok til at ældre selv kan komme ud for at gå ture eller handle ind. Det gælder om at se på den enkelte borger, så man kan finde ud af, hvordan man kan hjælpe dem bedst muligt.

Mange slags hjælpemidler:

Der findes forskellige typer af hjælpemidler, som den ældre kan få i hjemmet. Hvis det handler om at have en dårlig balance eller have rygproblemer, så kan en rollator eller en kørestol være en god ide at have. På denne måde kan den ældre komme ud og tage tingene i sit eget tempo. I takt med at kroppen bliver svagere med tiden, så er det vigtigt, at de ældre også får styrket deres kroppe. Det er ikke alle som har mulighed for at kunne komme ned til en fysioterapeut eller et fitnesscenter. Heldigvis er det muligt at kunne få hjælpemidler hjem til boligen, så den ældre kan benytte sig af træningsudstyret, når det lige passer. Der findes mange slags modeller, så den ældre kan træne de dele af kroppen, som de har lyst til. Nogle af maskinerne fylder ikke så meget, hvilket gør det nemt at opbevare derhjemme. Hos HOK kan du se hvilke muligheder der er af hjælpemidler.

Muligheden for ramper i hjemmet:

Hvis den ældre får en rollator eller kørestol til hjemmet, så medfølger der selvfølgelig også ramper. Ramperne er med til at den ældre nemt kan komme ind og ud af boligen selv. Ramper er ikke bare ramper, da der findes forskellige modeller således, at man kan finde noget, der fungerer til det enkelte hjem. Der er stor forskel på om der er trin i hjemmet eller hvor bred rampen kan være. De fleste ramper er justerbare og kan klappes sammen således, at de ikke fylder så meget. Hvis den ældre ikke har nogen familiemedlemmer der kan hjælpe med at sætte rampen op, så kommer der gerne folk fra kommunen eller en hjemmeplejer for at hjælpe.

Hjælpemidler er gavnlige:

Ifølge statistikker er de ældre meget glade for de hjælpemidler, der findes. Der sker hele tiden en videreudvikling således, at det enkelte hjælpemiddel bliver optimeret så godt som muligt. Der er hele tiden plads til forbedringer og motionsmaskinerne til de ældre får f.eks. også flere og flere egenskaber. Den ældre skal selv være villig til at ville bruge det enkelte hjælpemiddel, da det ellers ikke nytter noget at de får det hjem til boligen. Hjælp den ældre godt på vej mod en bedre hverdag ved at præsentere dem for forskellige hjælpemidler.


Artiklen er udtryk for skribentens egen holdning og indeholder ikke redationelt stof.