skærm

Teknologi i hjemmet er kommet for at blive

az11

Det er ikke mange år siden, at Tv’et blev anset for at være et rigmandseje. Et privilegie, der altså slet ikke var en almindelighed i de danske hjem. De velhavende kunne invitere til lørdags-TV, og både børn og voksne fra hele gaden samledes om det samme fjernsyn. I dag er verden en anden. En helt anden. Fjernsynet ses nemlig i dag på næsten ethvert børneværelse, soveværelse, stue og det er endda ved at være en almindelighed i køkkenet.

En rivende udvikling

Tv’et er ikke blot en informativ maskine, der holder borgerne opdaterede på alverdens nyheder, politiske udviklinger og tragedier. Det bruges nemlig i større og større omfang som en underholdningsmaskine, der bliver ved med at imponere med bedre og bedre grafik og kvalitet. Vi kan skabe computergenererede animationer og illustrationer, der ser mere og mere livagtige ud, og med den hurtigt udviklende teknologi bliver vi bedre og bedre til at skabe monstre, feer, byer, eksplosioner, landskaber og meget, meget mere, der er med til at trække vores opmærksomhed til skærmen.

Men skærmen er ikke den eneste teknologi vi underholder os med, og som vi nærmest er blevet afhængige af i hverdagen. Musik og lyd er nemlig noget der hurtigt kan få os i et bedre humør, og med den nyere teknologien, der har gjort det muligt for os at bære vores ’bedre humør’ i lommen, så er det næsten blevet et must for især unge mennesker at have et sæt høretelefoner i lommen.

Teknologi overalt

Den digitale teknologi har dog ikke kun gjort livet sjovere i form af underholdende apparater. Teknologien har også gjort vores hverdag meget lettere i køkkenet, på badeværelset, til husholdningen og til meget mere.
Fordi vi i dag har vænnet os så meget til de elektriske apparater i køkkenet, så glemmer vi at tænke på hvor avanceret elektronik der egentlig hjælper os hele tiden. Vi glemmer hvor fantastisk det er at kunne opvarme sin mad på få minutter i mikrobølgeovnen, hvor fantastisk det er, at vi kan køle vores madvarer i køleskabet og i fryseren, og vi glemmer hvor fantastisk det er at vores emhætte kan suge maddampene ud af køkkenet.

Også på badeværelset er der sket en tydelig udvikling, og det er blevet muligt for os at bruge avanceret teknologi som en del af vores make-up-kit. Glattejern, krøljern, hårtørrere, elektriske tandbørster, hårtrimmere og barbermaskiner er blot en lille del af alle de små gadgets, der er blevet en vigtig del af alle vores morgener foran spejlet.

Alt dette er teknologi der kun har været her i få årtier, og alligevel er det alt sammen blevet en velintegreret del af vores hverdag, som vi nærmest finder umulig at undvære i helt almindeligt hjem. Når man tænker på hvor hurtigt denne udvikling er forekommet, så er det svært at sætte grænser for hvad nyt der kan blive en fast del af vores hjem bare få år ude i fremtiden.

Den elektriske teknologi har altså gjort livet lettere for os når det kommer til rengøring og madlavning. Den har gjort det nemmere for os at få mere selvtillid i form af et bedre udseende, og sidst men ikke mindst har den har gjort det muligt for os at få en sjovere hverdag ved at lade os underholde af fjernsynets og højtalernes fantastiske teknologi.

 


Artiklen er udelukkende udtryk for skribentens egne holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.