arbejdsliv

Få mere ud af dit arbejdsliv med disse 3 nemme tips

az11

Vi er i Danmark et land, som går meget op i vores arbejde. Fordi vores arbejdsstyrke langt hen ad vejen er meget højt uddannet, så arbejder vi ikke blot for at tjene penge, men også fordi vi nyder vores arbejder og laver noget, vi synes om. Derfor er der mange der ikke bare har et arbejde, men en karriere. Det betyder også, at man jo gerne vil have så meget ud af sit arbejde som overhovedet muligt. Man lægger masser af energi i det og vil derfor gerne have, at man kan udvikle sig, blive bedre og rykke højere op i systemet. Men hvordan bærer man sig egentlig ad med at blive bedre og udvikle sig selv? Der er mange forskellige muligheder og problemet er, at folk simpelthen ikke udnytter dem nok. Mulighederne er der, du skal bare gribe dem. Nedenfor er 3 tips til hvad du kan gøre, hvis du gerne vil nå længere i din karriere og stige til tops.

Brug din a-kasse og fagforening

Det første tip er noget som stort set alle betaler til, men kun de færreste faktisk tænker over, at de også får noget for pengene. Det er nemlig ikke kun en sikkerhed ved fyring og andre ting, som kommer dig til gode, når du er medlem af f.eks. Frie Funktionærer eller en form for a-kasse. Hvis man bare bevæger sig ind på deres hjemmeside, så vil man hurtigt opdage, at der er en masse gratis tilbud, som du kan gøre brug af. Det er lidt som et opdage, at det er gratis at låne bøger på biblioteket. Det er en hel ny verden der pludselig åbner sig og nu har man muligheden for at gøre meget mere. Det er f.eks. kurser og forskellige events, som kan udvikle dig eller give dig nogle kompetencer, som du kan bruge. Måske er det et nyt arbejde du er på jagt efter eller noget helt tredje.

Gør brug af dit netværk

En ting som går lidt i tråd med at bruge sin a-kasse og fagforening er at bruge sit netværk. Hvis man har en karriere, som man går op i, så har man sandsynligvis et netværk, hvor man kan trække i nogle forskellige tråde og få ting til at ske. Hvis ikke dette er tilfældet, så skal du straks gå i gang med at udbygge det, for hvis man vil videre i sin karriere eller til et nyt job, så er netværk alt. Man kommer ikke langt, hvis ikke netværket er solidt.

Har du ondt

Hvis du har ondt er det også en stor del af din dagligdag. Derfor kan det anbefales at du søger hjælp professionelt og på den måde ese om du kan slippe af med smerterne eksempelvis ved at få ordineret CBD.

Sørg for at udvikle dig selv

Det er også vigtigt, at du udvikler dig selv løbende. Det kan f.eks. være forskellige kurser eller måske endda at tage en uddannelse i udlandet eller på et akademi. Her kan det dog godt være, at man må supplere sin indkomst ved at låne penge, da det ofte er dyrt at tage f.eks. en MBA i udlandet eller en lignende uddannelse, men det er ofte alle pengene værd.

 


Artiklen er udelukkende udtryk for skribentens egne holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.