sofaborde

Hvordan ser det moderne sofabord ud?

az11

Ah ja, sofabordet. Her samles mange danske familier hver aften om fjernsynet med en kop kaffe og måske noget sødt til ganen. Bordet er et fantastisk sted, hvor historier og oplevelser udveksles og minder skabes.

Men det moderne sofabord er ikke helt ensartet. Der er nemlig mange måder, hvorpå et sofabord kan se ud i dag. Materialer, farver og endda selve udformningen er ikke lige til at forudse længere. Nedenfor får du 3 bud på det moderne sofabord. Skulle du have lyst til at læse endnu mere om møbler, så kan du klikke her og lære mere!

Simpelt udskåret og en klar form

Møbler af den moderne variant har set en ret kraftig udvikling i de seneste år. Før i tiden, så handlede det om, at de skulle se snirklede ud, der måtte gerne være et stort kunstnerisk udtryk på dem. Detaljerne skulle kunne ses.

I dag er sagen dog en lidt en anden, hvor simplicitet sættes i højsædet. Det samme er sket for sofabordet!

For i dag er det rigtige sofabord næsten noget så simpelt som en kasse. Modeller, som ligner svampe med en cylinder i bunden og så bare en rund plade ovenpå er også populære.

Dette kan siges at være fordi, at de lader rummet udtrykke sig. Sofabordet kommer, i modsætning til nogle andre møbler, ikke til at løbe med opmærksomheden, men faciliterer bare hyggen.

Marmor i møbler er blevet smukt

Marmor var engang noget af det ypperste, som man kunne få til eksempelvis bordplader i køkkenet. Denne trend gik dog lidt i sig selv igen indenfor et par år – i dag er den dog tilbage i stuen.

Og marmor kan nemlig fås i flere forskellige nuancer. Der er den grønne marmorering, som er helt klassisk, men du finder eksempelvis også den sorte eller den hvide marmorering, som hver giver et meget stilrent look.

Sofabordet i marmor er et bord, som virkeligt kan agere som samlingspunkt. Det er nemlig tydeligt at se, og det smukke udtryk kan næsten være umuligt at holde sig fra, når man først har set det. Du kan læse om disse sofaborde som møbler på Kulturnet.dk.

Sofabordet, der skinner igen

Sofaborde er møbler, som godt må reflektere det, som er omkring dem. Netop derfor er det blevet populært at bruge pudsede metaller såsom kobber eller stål i dem.

For med disse bliver hele stuen altså reflekteret i materialet. Det kan give et utroligt smukt look, når lyset falder ind på metallet. Så er det som om, at sofabordet bliver helt levende og faktisk har en unik personlighed alt efter, hvor du sidder.

Og som med marmor, så kommer dette genskin i mange farver. Rød med bronze, gylden med kobber, grå med stål. Det er nærmest kun fantasien, som er med til at sætte grænser for, hvordan disse sofaborde kan se ud, og hvordan de kan passe ind i netop din stue!


Artiklen er udtryk for skribents holdning og indeholder ikke redaktionel stof.