Tips og tricks til køkkenentusiasten

az11

Nogle ser køkkenet som en arbejdsplads. En kedelig men nødvendig trædesten for at få mad om aftenen. Andre bruger størstedelen af deres fritid i køkkenet. For dem er det den ultimative personlige udtryksform.

De har intet problem med at investere store mængder tid og penge i deres køkken og de redskaber de bruger. Hvis du ønsker at tage din gastronomiske til et nyt niveau, er der dog et par overvejelser du bør gøre sig.

Uden drikke dur helten ikke

Det er længe blevet sagt, at mad smager bare bedre med vin til. En sandhed som de har kendt til i århundreder i middelhavsområdet, men som vi først lige er begyndt at snuse til i Danmark.

Det kan altid betale sig at have et par flasker vin til at står i kælderen, eller gemt væk i et skab. Anden spiritus kan imidlertid også sagtens gå med en god ret mad. Hvis du inviterer gæster over, kan du med fordel lade dem blande deres egne drinks.

I så tilfælde behøver maden heller ikke at være så god, så længe du har rigeligt med spændende spiritusblandinger og en masse is til at holde det køligt.

En ting ad gagen

Alle køkkenentusiaster elsker tanken om at have køkkenet kørende på fuldt blus. At have spilkogende gryder på alle fire kogeplader strintende om sig med vanddamp og oliestænk, mens de febrilsk forsøger at hakke de sidste gulerødder i tern, før sovsen brænder på.

Nogle kan godt lide fantasien om at være den fortravlede mesterkok på en eftertragtet Michelin restaurant. Men hvis du vitterligt tror, at det gør din mad bedre, bør du revidere dine madlavningsteknikker.

Hvis du ikke har noget, du skal nå, så prøv at gøre en ting ad gangen. Hvis du virkelig godt kan lide at lave mad, bør det ikke være noget problem. Stræk tiden med madvarerne ud, og nyd hvert sekund. Med den rette indstilling kan processen fra råvare til færdiglavet produkt virke næsten terapeutisk.

Udstil dine ingredienser

Hvis du planlægger at bruge en masse tid i dit køkken, vil det give mening også at bruge tid på at gøre det smukt og overskueligt.

Du kan for eksempel hænge et par brede hylder i dit køkken, hvorpå du stiller nogle af dine ingredienser. Der kan de både pynte og være nemt tilgængelige. Mad behøver trods alt ikke at være tilberedt for at være smukt.

Dette passer sig særdeles godt med krydderier, der ofte emballeres i farverige glaskrukker eller lignende. Det er ligeledes et godt og nemt tilgængeligt opbevaringssted for eventuelle vitaminpiller og kosttilskud du måtte eje.

Det eneste krav til dit køkken er dog, at du synes det er smukt, og at du har lyst til at bruge det. Et køkken er ikke rigtig dit før du kender det ud og ind. Før du ved hvilken låge, man skal løfte lidt for at åbne den, eller hvor man finder kasserollen med den helt rigtige diameter.


Artiklen er udtryk for skribentens egen holdning og indeholder ikke redaktionelt stof.