mesterkok

Lav mad som en mesterkok

az11

Alle ville ønske, de kunne lave mad, men selvom man drømmer om det, så er det ikke ensbetydende med, at man kan. At blive en mesterkok kan de flest dog lære, hvis de virkelig gør en indsats for at opnå titlen. Øvelse gør mester, og udtrykket gælder også, når det kommer til madlavning, da du først rigtigt bliver god, når du har prøvet at lave mad mange gange.

Udstyret er første skridt på vejen

Uanset om man er nybegynder, eller har lavet mad nogle gange før, så skal man sikre sig det rigtige udstyr, hvis altså man vil mestre de forskellige ”madretter” som en professionel. Du kan med fordel se her, hvis du vil finde noget godt udstyr til dit køkken. Når først du har det rigtige udstyr, så er der kun en vej, og det er fremad. Udstyret er dog ikke altid nok, fordi uden erfaring og retter i baghovedet, kan det være svært at vide, hvor man skal starte. Du kan derfor med fordel smide penge efter en bog med nogle lækre opskrifter i, da du dermed har et sted at starte. Når du først mestrer opskrifterne i denne bog, kan du begynde at pille lidt ved dem. Du kan tænke lidt innovativt og selvstændigt, hvilket kan føre til, at du kan krydre opskrifterne lidt, så de bliver endnu bedre. Derudover kan du, når du bliver rigtig øvet, gemme din bog væk og så ellers lave mad fra bunden af, hvor du blot sammensætter noget, du synes kunne være lækkert. Du kan begynde at lave dine egne retter, som dig og din omgangskreds med sikkerhed vil elske. Husk dog igen på at øvelse gør mester, og du skal altså ikke forvente at din mad bliver perfekt i første omgang, da madlavning, som så meget andet, kræver erfaring.

Du kan charmere alle med god mad

Der er ikke noget værre end en mand eller kvinde, som slet ikke kan lave mad, da det om noget viser, man ikke er selvstændig. Du skal aldrig fremstå som personen, der altid har fået mad serveret for dig, og derfor skal du øve dig, så du kan vise dine færdigheder frem. At vise sine madkundskaber frem kan være meget charmerende, og du kan med fordel vise dine evner frem, hvis du eksempelvis skal arrangere en romantisk date for din bedre halvdel. Overrask personen med noget lækker mad, som du faktisk selv har lavet. Dette er med garanti en sikker metode, hvis du vil charmere dig lidt ind hos det modsatte køn. Er du en mand, så husk på at kvinder faktisk er vilde med mænd, som kan håndtere sit køkken som en vinder. Husk derfor at sikre dig selv, at du har de bedste udstyr i dit køkken, så maden altid bliver perfekt. Smut forbi euronics.dk og anskaf dig de bedste redskaber, så du i hvert fald aldrig går ned på udstyr.

Vi spiser mad hver dag, så sørg for at du altid får noget lækkert på bordet ved at følge de ovenstående råd. Held og lykke i køkkenet.

 


Artiklen er udelukkende udtryk for skribentens egne holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.